pesan Kapten Norudin May 14 at 6:40am ·


Sila share :

Buah-buahan Tempatan

Pernah buat tak camni? Bila keluar makan/minum atau tengah pegang gelas berisi air, tiba2 ada rasa xpuas hati kat sesiapa, then ‘ter’mengumpat depan air tu, atau marah2 depan air, pendek kata cakap benda2 negatif la depan air tu. Pernah buat x?

Tau tak sebenarnya air tu ‘perakam’ yang terbaik? Ia akan ‘rakam’ semua yang ada depannya. Sebab tu kalau perasan, orang selalu baca Yassin depan air, sebab nak ‘rakam’ vibration2 dan energy2 positif dari Al Quran itu. Air kan  kan ‘bersatu’ dalam badan kita. Ce bayangkan anda sedap ngumpat2, dan marah2 (energy negatif) depan air, lepastu minum pulak air yang di’rakam’ dengan aura negatif tu? Ahha, sebab tu kadang2 kita cepat emo, susah nak terima ilmu, payah nak berubah yang lebih baik, sebab kita dah ‘rakam’ benda2 negatif dan masukkan
dalam badan kita. Wallahualam.

nak SHARE silakan

Surah Al-Fatihah dapat Memadam kemurkaan Allah SWT.
󾭺 Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
󾭺 Surah Dukhan dpt membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
󾭺 Surah Al-Waqi’ah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
󾭺 Surah Al-Mulk dpt meringankan azab di dalam kubur.
󾭺 Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
󾭺 Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
󾭺 Surah Al-Ikhlas dpt melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
󾭺 Surah Al-Falq dpt menghapuskan perasaan hasad dengki.
󾭺 Surah An-Nas dpt melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.

ikhlaskan ibadah hanya kerana Allah semata mata

 

petikan # UNOFFICIAL # NASIHAT ISLAM # DAKWAH KAPTEN
Page ini bukanlah dikelola oleh Kapten Norudin, menyokong dakwah Islam yang dimulakan ole Kapten

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s