Tambahan kisah pengliporlara – group belia watan


Tajuk :Misteri bola PING pong

Grilld ping pong bats

Kiriman Razi

Amer berumur 15 adalah seorang anak yang pendiam. Dia sungguh misteri. Bapanya seorang pesara tentera, kini memulakan perniagaan kecil-kecilan, manakala ibunya telah pun meninggal dunia sejak dia berumur 8 tahun. Tinggal lah Amer dan bapanya berdua. Bapanya seorang yang amat tegas dan mengharapkan Amer berjaya didalam pelajaran.
Setelah bertungkus lumus belajar akhirnya Amer mendapat kesemua A dalam setiap mata pelajarannya ketika menduduki peperiksaan SPM.
Suatu petang bapanya memanggil Amer. “Bapak bangga dengan pencapaian engkau, Amer, apa kau nak sebagai hadiah kerana cemerlang didalam PMR? Basikal?” Amer hanya membalas “Saya hanya nakkan 2 biji bola ping pong aje bapak.”
Bapaknya hairan. Tapi dia tetap menunaikan hajat anaknya. Dia lantas membelikan anaknya 2 biji bola pingpong. Masa kian berlalu, kini Amer mendapat kejayaan didalam SPM, dia mendapat 10A dan diterima dijurusan kejuruteraan mekanikal disebuah university terkemuka di Malaysia. Bapanya bangga dan bertanyakan apakah hadiah yang Amer
mahukan. Amer masih tetap mahukan 2 biji ping pong.

Bapanya bertambah hairan, namun dia tetap membelikan Amer 2 biji bola ping pong. Semasa di university, Amer terus berjaya dan berjaya dan dia telah mendapat award sebagai pelajar terbaik di Universitinya. Kejayaan demi kejayaan yang diterimanya dia masih tetap mahukan 2 biji bola pingpong dari bapanya. Bapanya terfikir yang dia mempunyai anak yang kurang centre, tetapi masih berbangga. Akhirnya dia telah diterima bekerja di salah sebuah syarikat engineering yang terbesar di Malaysia yang bertaraf international.

Bapa Amer makin gembira lantas dia masih bertanyakan apa yang Amer hendak. Amer masih tetap mahukan bola ping
pong. “Kau ni, asik2 bola pingpong! Sudah!! Perniagaan bapak makin maju dan bapak adiahkan kau sebuah Kereta Mercedes SLK Compressor” Namun, Amer tetap gembira dengan pemberian bapanya tanpa banyak soal. Pada hari dia mendapat kereta tersebut, dia keluar untuk men’test’ keretanya. Namun, apalah malang Amer, dia mendapat kemalangan yang teruk di Highway KM 1.24 dan dimasukkan ke ICU. Bapa Amer amat terperanjat dengan kemalangan
tersebut.

Semasa di ICU, bapanya menjaga Amer dengan penuh kasih sayang. Tetapi nampaknya Amer tadak harapan nak sembuh, lalu Amer mengeluarkan kesemua bola ping pongnya dan menyerahkan pada bapanya. “Bapak… ameklah bola ping pong yang saya simpan ni….” kata Amer kesakitan. “Amer, selama ni ko asik mintak bola ping pong aje, ape ke paedahnya” kata bapaknya “Sebenarnya ada misteri disebalik bola ping pong ini…” kata Amer “Apa dia” tanya bapa Amer
Tetapi belum sempat Amer memberitahu meisterinya, Amer menghembuskan nafasnya yang terakhir…

Bapa Amer menjadi separuh gila mengenangkan misteri anaknya.
Apakah misteriya? Anda nak tau????
ianya tetap misteri kerana tajuk cerita ini adalah Misteri Bola Ping Pong dan akan menjadi misteri selamanya.

 

Cerita 2
Subject: Kisah Seorang engineer……

Site Content-jpeg image of Engineer_2

Kiriman Razi

Amin ialah seorang engineer dan hendak berkahwin.. Tetapi dia didalam dilema kerana terpaksa
memilih antara 3 wanita yang dirasanya memang yang paling sempurna untuk menjadi bakal  isterinya. Maka lelaki ini membuat satu strategi dimana dia beri setiap  seorang wanita tersebut dengan wang berjumlah RM10,000 dan
tengok apa yang  mereka akan buat dengan duit tersebut.

Wanita pertama membuat total-makeover. Dia pergi ke salon kecantikan, set
rambut, buat facial-treatment. Kemudian pegi pula ke pusat  perapian  terperinci untuk mencantikkan lagi bodynya. Selebihnya dia  belanjakan  dengan membeli baju yang cantik2 dan seksi2. Dia beritahu  Amin yang dia  berbuat demikian kerana dia cintakan Amin dan sanggup  berhabis semata2  untuk kelihatan menarik di depan mata Amin. Amin sangat  kagum dan terharu.

Wanita kedua pergi shopping untuk membeli hadiah kepada  Amin. Dia beli set  golf club baru, handphone baru, XBOX 360, laptop Macintosh  terbaru dan tak  lupa juga suit-suit Calvin Klein untuk Amin. Semasa dia  membe! ri hadiah2,
wanita itu berkata kerana terlalu sayangkan Amin, dia sanggup membelanjakan semua RM10,000 tu untuk lelaki tersebut. Sekali lagi,Amin kagum dan terharu.

Wanita ketiga melaburkan separuh dari RM10,000 tu ke dalam stock market, selebihnya ke dalam ASB. Saham wanita tersebut mengena dan wanita itu menerima wang b erkali ganda dari RM10,000 itu. Wanita itu  kemudian pulangkan balik RM10,000 tersebut kepada Amin dan laburkan wang yang selebihnya dalam joint-account. Wanita itu memberitahu
kerana terlalu cintakan dan sayangkan Amin, dia mahu bina masa depan dengan melaburkan wang yang diberi ke jalan yang betul. Dia mahu lihat mereka dan anak-anak mereka nanti hidup senang. Obviously, Amin sangat kagum dan  terharu.

Amin memikirkan mana satu yang harus dipilihnya diantara  ketiga-tiga  wanita itu.  Akhirnya Amin mengahwini wanita yang kedua  kerana buah dxdxnya  paling besar antara  ketiga-tiga mereka.

Dasar lelaki…!!! !!!

 

Cerita 3

Kiriman Razi
A : Eh, kenapa kaki kau tuh?
B : Kena patuk ular…
A : Tak mati pulak kau? Kan ada bisanya?
B : Aku sempat ikat kaki aku kuat2 biar tak mengalir bisanya..
A : Kawan aku kena patuk jugak, tapi dia mati..
B : Mati? Dia kena patuk kat mana?
A : Dekat pipi..
B : Macam mana bole mati pulak?
A : Dia ikat kat leher dia ketat2..
B : !##&%$@$%$$*#@

image

Ghost rider

muka 2

muka 1

53 thoughts on “Tambahan kisah pengliporlara – group belia watan

  1. This gave me enough notion for you to try this for 21 nights.
    Having done therefore well, I’m right now putting away the scale and
    going so that you can move forward for another month or two
    without the need of daily monitoring of my weight.

    Like

  2. I think what you published was actually very reasonable.

    But, what about this? what if you wrote a catchier title?
    I am not suggesting your content isn’t good, but what if you added a
    post title that makes people desire more? I mean Tambahan
    kisah pengliporlara – group belia watan | armadi ahmad is kinda
    boring. You ought to look at Yahoo’s home page and see how they create
    news titles to get people interested. You might try adding a video
    or a pic or two to get readers excited about everything’ve got to say.
    In my opinion, it might make your blog a little livelier.

    Like

  3. I think I will most likely attribute the feeling so
    that you can several things and a general sense of well-having.
    Last week was a very hectic and nerve-racking week from work.

    That was an excellent kind of stress though, the kind of stress
    that keeps you busy, pushes you, tests you.

    Like

  4. whoah this blog is fantastic i really like reading your posts.
    Stay up the good work! You realize, lots of persons are searching around for this information, you can aid them greatly.

    Like

  5. Someone essentially lend a hand to make seriously articles I would state.
    This is the first time I frequented your website page and so far?
    I surprised with the analysis you made to make this particular put up
    extraordinary. Excellent process!

    Like

  6. Hello are using WordPress for your blog platform?
    I’m new to the blog world but I’m trying to get
    started and create my own. Do you need any html coding expertise to
    make your own blog? Any help would be really appreciated!

    Like

  7. Exponering stäv solljus under omkring 15 till 20 minuter gällande förmiddagen eller eftermiddagen tre
    gånger i veckan rekommenderas likaså stäv de flesta personer som lever i milda klimat.

    Like

  8. May I simply just say what a comfort to uncover someone who genuinely understands what they’re discussing
    on the net. You actually understand how to bring a problem to
    light and make it important. More people need to look at this and understand this side of the story.
    I was surprised you aren’t more popular because you definitely have the gift.

    Like

  9. I have to thank you for the efforts you’ve put in writing this site.
    I really hope to check out the same high-grade blog posts by you in the
    future as well. In fact, your creative writing abilities
    has encouraged me to get my own blog now 😉

    Like

  10. certainly like your web site but you have to test the spelling on several of your posts.
    Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to inform the truth however I’ll surely come back again.

    Like

  11. Some species are furnished with camouflage, some with attractive features to
    be able to lure equally prey or partners (or both), some can possibly ball up into a great impregnable fortress.

    Like

  12. he often sports a purple velvet pimp hat with faux leopard lean, with a bolo tie
    is actually selling Garrigus’ gojis for $6.50 a container under
    a “second certificate” arrangement on the Beverly Hills and Santa
    Monica Virginia Park markets; his boy Nick is selling them at their
    Santa Monica’s downtown market on Wednesdays.

    Like

  13. I suspect that the dilution maintains the unstable unsaturated
    fat molecules spatially divided from any some
    other, thus they may’t interact in the destructive chain reactions that carry place in some other oils.

    Like

  14. These markets don’t usually allow such a good arrangement,
    but their managers have admitted Garrigus’ gojis because
    at their on this occasion they have absolutely no farmers giving their own gojis.

    Like

  15. Howdy! This blog post couldn’t be written any better!
    Looking through this post reminds me of my previous roommate!

    He continually kept preaching about this. I will forward this article to him.

    Pretty sure he will have a great read. I appreciate you for sharing!

    Like

  16. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to
    my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
    I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
    time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
    Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to
    your new updates.

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s