Tambahan kisah pengliporlara – group belia watan


Tajuk :Misteri bola PING pong

Grilld ping pong bats

Kiriman Razi

Amer berumur 15 adalah seorang anak yang pendiam. Dia sungguh misteri. Bapanya seorang pesara tentera, kini memulakan perniagaan kecil-kecilan, manakala ibunya telah pun meninggal dunia sejak dia berumur 8 tahun. Tinggal lah Amer dan bapanya berdua. Bapanya seorang yang amat tegas dan mengharapkan Amer berjaya didalam pelajaran.
Setelah bertungkus lumus belajar akhirnya Amer mendapat kesemua A dalam setiap mata pelajarannya ketika menduduki peperiksaan SPM.
Suatu petang bapanya memanggil Amer. “Bapak bangga dengan pencapaian engkau, Amer, apa kau nak sebagai hadiah kerana cemerlang didalam PMR? Basikal?” Amer hanya membalas “Saya hanya nakkan 2 biji bola ping pong aje bapak.”
Bapaknya hairan. Tapi dia tetap menunaikan hajat anaknya. Dia lantas membelikan anaknya 2 biji bola pingpong. Masa kian berlalu, kini Amer mendapat kejayaan didalam SPM, dia mendapat 10A dan diterima dijurusan kejuruteraan mekanikal disebuah university terkemuka di Malaysia. Bapanya bangga dan bertanyakan apakah hadiah yang Amer
mahukan. Amer masih tetap mahukan 2 biji ping pong.

Bapanya bertambah hairan, namun dia tetap membelikan Amer 2 biji bola ping pong. Semasa di university, Amer terus berjaya dan berjaya dan dia telah mendapat award sebagai pelajar terbaik di Universitinya. Kejayaan demi kejayaan yang diterimanya dia masih tetap mahukan 2 biji bola pingpong dari bapanya. Bapanya terfikir yang dia mempunyai anak yang kurang centre, tetapi masih berbangga. Akhirnya dia telah diterima bekerja di salah sebuah syarikat engineering yang terbesar di Malaysia yang bertaraf international.

Bapa Amer makin gembira lantas dia masih bertanyakan apa yang Amer hendak. Amer masih tetap mahukan bola ping
pong. “Kau ni, asik2 bola pingpong! Sudah!! Perniagaan bapak makin maju dan bapak adiahkan kau sebuah Kereta Mercedes SLK Compressor” Namun, Amer tetap gembira dengan pemberian bapanya tanpa banyak soal. Pada hari dia mendapat kereta tersebut, dia keluar untuk men’test’ keretanya. Namun, apalah malang Amer, dia mendapat kemalangan yang teruk di Highway KM 1.24 dan dimasukkan ke ICU. Bapa Amer amat terperanjat dengan kemalangan
tersebut.

Semasa di ICU, bapanya menjaga Amer dengan penuh kasih sayang. Tetapi nampaknya Amer tadak harapan nak sembuh, lalu Amer mengeluarkan kesemua bola ping pongnya dan menyerahkan pada bapanya. “Bapak… ameklah bola ping pong yang saya simpan ni….” kata Amer kesakitan. “Amer, selama ni ko asik mintak bola ping pong aje, ape ke paedahnya” kata bapaknya “Sebenarnya ada misteri disebalik bola ping pong ini…” kata Amer “Apa dia” tanya bapa Amer
Tetapi belum sempat Amer memberitahu meisterinya, Amer menghembuskan nafasnya yang terakhir…

Bapa Amer menjadi separuh gila mengenangkan misteri anaknya.
Apakah misteriya? Anda nak tau????
ianya tetap misteri kerana tajuk cerita ini adalah Misteri Bola Ping Pong dan akan menjadi misteri selamanya.

 

Cerita 2
Subject: Kisah Seorang engineer……

Site Content-jpeg image of Engineer_2

Kiriman Razi

Amin ialah seorang engineer dan hendak berkahwin.. Tetapi dia didalam dilema kerana terpaksa
memilih antara 3 wanita yang dirasanya memang yang paling sempurna untuk menjadi bakal  isterinya. Maka lelaki ini membuat satu strategi dimana dia beri setiap  seorang wanita tersebut dengan wang berjumlah RM10,000 dan
tengok apa yang  mereka akan buat dengan duit tersebut.

Wanita pertama membuat total-makeover. Dia pergi ke salon kecantikan, set
rambut, buat facial-treatment. Kemudian pegi pula ke pusat  perapian  terperinci untuk mencantikkan lagi bodynya. Selebihnya dia  belanjakan  dengan membeli baju yang cantik2 dan seksi2. Dia beritahu  Amin yang dia  berbuat demikian kerana dia cintakan Amin dan sanggup  berhabis semata2  untuk kelihatan menarik di depan mata Amin. Amin sangat  kagum dan terharu.

Wanita kedua pergi shopping untuk membeli hadiah kepada  Amin. Dia beli set  golf club baru, handphone baru, XBOX 360, laptop Macintosh  terbaru dan tak  lupa juga suit-suit Calvin Klein untuk Amin. Semasa dia  membe! ri hadiah2,
wanita itu berkata kerana terlalu sayangkan Amin, dia sanggup membelanjakan semua RM10,000 tu untuk lelaki tersebut. Sekali lagi,Amin kagum dan terharu.

Wanita ketiga melaburkan separuh dari RM10,000 tu ke dalam stock market, selebihnya ke dalam ASB. Saham wanita tersebut mengena dan wanita itu menerima wang b erkali ganda dari RM10,000 itu. Wanita itu  kemudian pulangkan balik RM10,000 tersebut kepada Amin dan laburkan wang yang selebihnya dalam joint-account. Wanita itu memberitahu
kerana terlalu cintakan dan sayangkan Amin, dia mahu bina masa depan dengan melaburkan wang yang diberi ke jalan yang betul. Dia mahu lihat mereka dan anak-anak mereka nanti hidup senang. Obviously, Amin sangat kagum dan  terharu.

Amin memikirkan mana satu yang harus dipilihnya diantara  ketiga-tiga  wanita itu.  Akhirnya Amin mengahwini wanita yang kedua  kerana buah dxdxnya  paling besar antara  ketiga-tiga mereka.

Dasar lelaki…!!! !!!

 

Cerita 3

Kiriman Razi
A : Eh, kenapa kaki kau tuh?
B : Kena patuk ular…
A : Tak mati pulak kau? Kan ada bisanya?
B : Aku sempat ikat kaki aku kuat2 biar tak mengalir bisanya..
A : Kawan aku kena patuk jugak, tapi dia mati..
B : Mati? Dia kena patuk kat mana?
A : Dekat pipi..
B : Macam mana bole mati pulak?
A : Dia ikat kat leher dia ketat2..
B : !##&%$@$%$$*#@

image

Ghost rider

muka 2

muka 1

53 thoughts on “Tambahan kisah pengliporlara – group belia watan

  1. What i do not realize is in truth how you’re not really
    much more neatly-favored than you might be right now. You’re very intelligent.
    You know thus considerably in terms of this topic, produced me personally consider it from numerous numerous angles.
    Its like men and women aren’t involved unless it’s one thing to do with Lady gaga!
    Your individual stuffs outstanding. All the time maintain it up!

  2. I know this web page offers quality depending articles or reviews and extra information, is there any other web page
    which presents these stuff in quality?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s