Tambahan seminit kuliah hcp18


tulisan dr zainudin

Sedikit perkongsian kenapa kita susah nk main bawah 90 berdasarkan pengalamn peribadi:

  1. Kita tidak bermain mengikut handicap kita ttp cuba bermain hndicp rendah
  2. Sebab itu pada setiap hole kita cuba nk regulation termasuk Par 3
  3. Sepatutnya kita bermain dgn handicap kita

– tee off tk perlu sekuat hati mcm low handicapper utk jauh
– second shot pukul dgn memastikan semua teknik d jaga spt stance, direction, club dan bukan paksa diri utk on
– bila bola apron cuba chip dgn baik, jaga semua teknik dan bukan utk masuk lubang terus
– bila put pun sama jaga semua fundamental dan jgn paksa 1 put
4. Bila semua dh dilakukan saya yakin utk main 90 adalah possible
5. Tinggal jaga lubang index je – index d beri krn mmg hole tsb susah Formula mudah: teeoff fairway – 2nd shot apron – chip on the green – 2 putt bogey all the way = 90
mngkn dlm salah satu hole kita dpt par = 89
2 par = 88
3 par = 87 Just
pandangan utk peningkatan dn kesihatan mental 😎😎😎

IMG_8013

Pengalaman prof najib

Kenapa sukar dapat skor bawah 90 ..
Beberapa driving meraban masuk semak.
Beberapa bola masuk bunker naikkan skor tak keluar dgn sekali pkl
Putting 2 footer tak masuk lubang. Why?
Kurang skill. Kurang praktis. Kurang nasib.
Sekadar pandangan pagi sebelum weekend berapi2 nak masuk gelanggang.

Dr rahim menokok

Masuk semak pasal lama x nyabit
Masuk bunker lama x nyangkul
Two footer x masuk sbb putt by one foot
Tu nak test skill lepas praktis 200 balls tp nasib xde..
Kalau dah tau gitu yg pegi ngade2 main gop buat ape…anyway Gop utk kesihatan n happy2

celah celah kehidupan alam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s