Majlis Raya di Kampung 2012 – Kampung Sungai Bunyi


  • Imej
    Riwayat Bbkeron Mantop…
    9/10 = 90% gred A
    Aturcara 1 syawal rumah mak long. Jam 10 pagi semua kumpul2 mana2 yg belum sampai di helo2 utk kumpul. Bila semua dah sampai TV padam. Pengacara no 1 paman sarul mulakan dengan ummul kitab. Selepas bacaan alfatihah keadaan menjadi tenang Dan serious. Pengacara terus mengimbas ringkas sejarah keluarga mak long. Semua yang dengar intro pengacara bertambah fokus.
  • Atucara diteruskan dgn tazkirah khas aidilfitri oleh ustaz DON hamidon ahmad. Kak milah terpegun dan teruja dgn tajuk tazkirah pagi itu. Kata kak milah kepada Saya.”abang masih ingat lagi hadis zaman SPM.” Hebat tu … ustaz DON. Kandungan tazkirah berkenaan sedekah. Kalau nak keterangan lanjut sila hubungi beliau 1-300-45-007zz.
  • Tazkirah tak lama. Dapat juga ilmu yg bermanfaat dlm majlis ilmu yg sangat simple, mudah mudahan ada rahmat dan barkat. Sempena aidilfitri tahun ini.
  • Pengacara dgn nada rock slamba mengumpul semula perhatian semua yang ada. Sungguh tidak sempurna majlis panda pagi ini dgn tidak mempersilakan ketua keluarga ini menyampaikan mesej hari raya. Ucapan dan pesanannya…. biarlah jadi rahsia keluarga. Tapi antara ingatannya sentiasa jaga silaturahim, buat baik dgn semua mahluk. Saya rasa ucapan ini betul 2 dtg dari lubuk hati seorang bapak kepada anak2.
  • Boleh tahan bapak aku punya public speaking. Ish ada yang tak boleh tahan leleh juga air matanya dengarkan luahan hati seorang bapak. Pendek cerita ucapan disudahi dgn maaf zahir dan batin.Pengacara no 1 pun pantas mengembalikan keadaan menjadi tenang.
  • Acara seterusnya melibatkan sentuhan fizikal dan emosi. Paman sarul membuat peraturan alam secara spontan. Peraturan alam yang pengacara umumkan hanya boleh dirujuk dgn emel kpd sahrulahmad.com.myPeristiwa bermakna pagi hari raya melibatkan fizikal emosi rohani dan spiritual hanya mampu diceritaka oleh mereka yang berpengalaman melaluinya.
  • Yang pasti sambutan raya tahun ini ada nilai tambah yg tersendiri dan unggul.
  • Mudah mudahan kaedah sebegini boleh dijadikan contoh atau panduan utk mewarnai sambutan hari raya kearah menjadikan lebih bermakna dan berkat. Ikhlas dari saya maaf zahir batin.
  • Ain Bahyah Baharuddinpengisian pagi syawal yg mantop..
  • Pengalaman yang baik ditiru utk kebaikan semua.
  • Armadi Bin AhmadSelamat hari raya semua kerabat nyai terutamanya keluarga mak long (mak aku).

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s